Cesto: 200 ml vlažné mlieko * 100 ml vlažná voda * 60 ml olej * 1 vajce * 1 bielko * 10 g sušené droždie * 2 PL cukor * 570 g hladká múka * 1 KL soľ * 1 PL masť _____ mäkké maslo na potretie * pretlačený cesnak * soľ _____ žĺtko * sezam
Postup:
Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť/zdvojnásobiť objem. Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú pozdĺžne rozvaľkáme, natrieme maslovo-cesnakovou zmesou (mäkké maslo zmiešame s pretlačeným cesnakom a soľou), radielkom niekoľkokrát narežeme vnútro cesta (urobíme zárezy) a šikmo zrolujeme k druhému koncu. Rolku cesta zatočíme do slimáka a uložíme na plech. Prikryjeme a necháme pol hodinu podkysnúť. Potom potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára