Torta

Ingrediencie:

svetlý korpus: 3 vajcia * 3 PL cukor * 3 PL polohrubá múka * 30 ml vlažná voda * 30 ml olej * 1 KL prášok do pečiva ____ kakaový korpus: 3 vajcia * 3 PL cukor * 2 PL polohrubá múka * 1 PL kakao * 30 ml vlažná voda * 30 ml olej * 1 KL prášok do pečiva _____ orechový korpus: 3 vajcia * 3 PL cukor * 30 ml vlažná voda * 30 ml olej * 2 PL polohrubá múka * 3 PL orechy mleté * 1 KL prášok do pečiva _____ Plnka: 500 g jemný tvaroh * 600 g kyslá smotana * 2 x Creme ole vanilka * 200 ml mlieko * vanilínový cukor _____ banány * ananás * marhuľový džem _____ 200 ml smotana na šľahanie * 200 g čokoláda

Postup:

Žĺtka s cukrom šľaháme a prilejeme vlažnú vodu. Vyšľaháme do peny. Prilejeme olej, prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešame. Zľahka vmiešame sneh. Rovnakým spôsobom postupujeme aj pri kakaovom a orechovom korpuse.  

Na plnku zmiešame všetky suroviny. Korpusy natrieme plnkou, uložíme ovocie, prípadne potrieme aj marhuľovým džemom. 

Čokoládu nasekáme do misky. Smotanu necháme zovrieť. Smotanu nalejeme na čokoládu. Chvíľu počkáme a premiešame, aby vznikla jemná poleva. Necháme pár minúť chladnúť a môžeme použiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...