Žemľovka a pudingom

Ingrediencie: 

9 rožkov * 5 vajec * 500 ml mlieko * 50 g roztopené maslo * 2 PL cukor _____ 500 ml mlieko * 2 PL cukor * zlatý klas ____ jablká * škoricový cukor * hrozienka _____ tuk na vymastenie * strúhanka na vysypanie

Postup:

Uvaríme si vanilkový puding. Jablká nastrúhame, osladíme podľa chuti a pridáme k nim hrozienka a škoricu. Rožky nakrájame na kúsky. Žĺtka zmiešame s cukrom, mliekom a roztopeným maslom. Vymastíme si pekáč tukom a vysypeme strúhankou. Žĺtkovú zmes premiešame s rožkami, polovicu navrstvíme do pekáča, rozložíme jablká, prelejeme puding a znova rozložíme rožkovú zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov 30 minút. Na záver si ešte vyšľaháme bielka s cukrom, ktoré navrstvíme na upečenú žemľovku a dáme ešte krátko zapiecť, kým sneh nezhnedne - 5 až 7 minút. 

Medzi jablká a puding môžeme dať ešte tvaroh, ku ktorému pridáme hrozienka (vtedy nedávam k jablkám) a vanilínový cukor.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...