Postup:
Uvaríme si vanilkový puding. Jablká nastrúhame, osladíme podľa chuti a pridáme k nim hrozienka a škoricu. Rožky nakrájame na kúsky. Žĺtka zmiešame s cukrom, mliekom a roztopeným maslom. Vymastíme si pekáč tukom a vysypeme strúhankou. Žĺtkovú zmes premiešame s rožkami, polovicu navrstvíme do pekáča, rozložíme jablká, prelejeme puding a znova rozložíme rožkovú zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov 30 minút. Na záver si ešte vyšľaháme bielka s cukrom, ktoré navrstvíme na upečenú žemľovku a dáme ešte krátko zapiecť, kým sneh nezhnedne - 5 až 7 minút.
Medzi jablká a puding môžeme dať ešte tvaroh, ku ktorému pridáme hrozienka (vtedy nedávam k jablkám) a vanilínový cukor.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára