"Laugenecken" Lúhované rohy

Ingrediencie: 

Cesto: 200 ml vlažné mlieko * 1/2 droždia (21 g) * 1 PL med * 450 g hladká špaldová múka * 1 vajce * 1/2 KL soľ * 60 g mäkké maslo _____ 80 g mäkké maslo * sóda * sezam na posypanie

Postup:

Zo surovín vymiesime cesto - ja som dala do pekárne. Vykysnuté cesto rozdelíme na osem časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme do kruhu (cca 17 cm) a ukladáme na seba pričom každú pomastíme maslom (z tých 80 gramov). Posledný kruh už nenamastíme.Keď máme jednotlivé kruhy uložené a pomastené, tak ešte všetky spolu prejdeme valčekom a rozvaľkáme na približne 25 cm. Uložíme na plech ktorý vieme vložiť do chladničky a dáme približne na 20 minút zachladiť. Po tejto dobe vyberieme a narežeme na 8 trojuholníkov a necháme prikryté podkysnúť. 

Zohrejeme si približne liter vody a do vriacej nasypeme pomaly asi 50 g sódy bicarbóny. Postupne si berieme trojuholníky (ja som si pomohla lopatkou na tortu) a každý štetcom omočíme sódovou vodou (boky aj vrch). Uložíme na plech a posypeme sezamom. Pečieme 15-20 minút na 180 stupňov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...