tang zhong: 25 g hladká špaldová múka * 125 ml voda _____ 475 g špaldová hladká múka * 175 ml voda * 10 g cukor * 10 g soľ * polovica čerstvého droždia * 30 g masť
Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.
Do misky si nalejeme vodu, v ktorej rozmiešame droždie s cukrom. Preosejeme múku, osolíme. Pridáme tang zhong a masť. Vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť, kým zdvojnásobí objem. Cesto si rozdelíme na 10 častí, z ktorých formujeme ľubovolné tvary. Ukladáme na plech. Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť. Postriekame vodou a môžeme posypať semiačkami. Pečieme na 230 stupňov 10-12 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára