Obrátené rezne, zemiakové krokety

Ingrediencie: 

bravčové mäso * mleté čierne korenie * strúhanka * soľ * vajíčka * olej _____ nálev: masť * maslo * voda * horčica plnotučná * vegeta * kečup * soľ

750 g zemiaky * 1 vajce * 25 g maslo * 175 g hrubá múka * soľ * vajcia na obaľovanie * strúhanka + olej 

Postup: 

Mäso naklepeme. Osolíme a okoreníme. Do rezňov vklepeme strúhanku - môžme tak, že do sáčku si nasypeme strúhanku, vložíme rezeň a tĺčikom na mäso strúhanku vklepeme. Dáme si zohriať olej. Medzitým si vyšľaháme vajíčka, osolíme. Rezne namočíme vo vajíčkach a vypražíme v oleji. Rezne potom ukladáme do pekáča. Nálev si pripravíme tak, že masť s maslom si rozpustíme a pridáme horčicu, vegetu, soľ a kečup (od oka, podľa chuti). Necháme zovrieť a dolejeme vodou. Znova necháme prevrieť. Nálevom prelejeme rezne v pekáči, zakryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na maximum na 5 minút. Potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Dáme dole alobal a ešte zapečieme 5 minút. Podávame s ryžou alebo aj s opečenými zemiakmi, prípadne kroketami.

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Pretlačíme a pridáme múku, soľ, maslo a vajce. Vypracujeme cesto. Formujeme krokety, ktoré obalíme v osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Vyprážame v oleji.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...