Cesnakové osúchy (lepne)

Ingrediencie:

500 g hladká múka * 1/2 kocky droždie * 1/2 PL soľ * 1/2 KL mletá rasca * trocha cukru * 1/2 PL masť bravčová * 1 uvarený zemiak * 250 ml teplá voda _____ olej * cesnak 

Postup:

Vymiesime cesto, necháme vykysnúť. Vyklopíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme olejom. Preložíme ako lístkové a necháme podkysnúť. Približne 15 minút. Opakujeme trikrát. 

Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, potrieme vodou, posypeme rasccou, soľou alebo vynecháme. Necháme podkysnúť na plechu a pečieme 20 minút na 200 stupňov. Po upečení horúce potrieme cesnakom s olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...