Grófkina torta

Ingrediencie:

Cesto: 200 g hladká celozrnná múka * 70 g cukor * 2 žĺtky * 125 g tuk * vanilínový cukor * 1/2 prášok do pečiva ______ džem * 7 dcl strúhané jablká * strúhanka/piškóty * 2 bielka * 2 PL cukor

Postup:

Vymiesime cesto. Trištvrtiny vyvaľkáme do formy na pečiaci papier. Zvyšok cesta dáme zachladiť do mrazničky. Cesto vo forme potrieme džemom a posypeme strúhankou alebo drvenými piškótami (môžeme pridať aj mleté orechy). Navrstvíme jablká a na ne rozotrieme sneh z bielkov. Nakoniec nastrúhame cesto z mrazáku. Vrch môžeme posypať plátkami mandlí. Pečieme približne 45 minút na 170 stupňov.

Pri zdvojnásobení surovín môžeme upiecť rezy na plechu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...