tang zhong: 20 g hladká múka * 10 PL mlieko _____ 280 g hladká špaldová múka * 150 ml - 10 PL mlieko * 30 g maslo * 1 žĺtok * 1 PL cukor _____ Orechová náplň: 60 g maslo * 80 g mleté orechy * 5 PL cukor _____ Maková náplň: 60 g masla * 120 g mletý mak * 4 PL cukor * 6 PL mlieko * 1 KL citrónová šťava _____ Škoricová náplň: 60g maslo * 5 PL cukor * 3 KL škorica mletá
Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s mliekom a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.
Múku preosejeme do misky. Pridáme mlieko, tang zhong a zvyšné suroviny. Vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po vykysnutí rozvaľkáme na tenkú placku, potrieme náplňou a zrolujeme do hada. Ostrým nožom rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Konce prekrížime a zamotáme. Z pletenca vytvarujeme venček a konce spojíme. Necháme ešte na plechu podkysnúť. Potrieme bielkom a pečieme 20-30 minút na 180 stupňov.
Plnka: rozpustíme maslo a pridáme cukor, zvyšné prísady a pri izbovej teplote necháme stuhnúť na kašičku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára