tang zhong: 200 ml voda * 50 g hladká špadlová múka _____ 450 g hladká špaldová múka * 100 ml vlažné mlieko * 21 g droždie * 1 KL cukor * 1 KL soľ * 1 žĺtok * 50 g roztopený tuk
Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.
Do misky si preosejeme múku, prilejeme vlažné mlieko, pridáme tang zhong a zvyšok surovín. Vymiesime cesto. Necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Vykysnuté rozdelíme na 10 častí. Ja som z piatich urobila kaiserky a z piatich som vyvaľkala šúľok, ktorý som v strede ohla a zatočila. Jednotlivé kúsky uložíme na plech, zakryjeme a necháme podkysnúť. Potrieme zvyšným bielkom, posypeme rascou, soľou, ľanom..... a pečieme 20 minút na 180 stupňov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára