Gule v paradajkovej kapuste

Ingrediencie:

500 g mleté bravčové mäso * 120 g ryža * 1 cibuľa * 3 strúčiky cesnaku * mletá rasca * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * soľ _____ bravčová masť * cibuľa * menšia hlávka kapusty * malý paradajkový pretlak * bobkový list * 3 guličky nové korenie * kukuričný škrob * sladká smotana

Postup:

Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Mleté mäso zmiešame s ryžou, narezanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou, mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Z masy urobíme gule, ktoré zľahka obalíme v hladkej múke.

Kapustu nakrájame na rezance, cibuľu nadrobno. Na masti speníme cibuľu, pridáme kapustu, bobkový list, nové korenie, soľ a krátko spolu restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme vodou. Premiešame a vložíme gule. Varíme približne 40 minút na miernom ohni. Gule vyberieme a zahustíme škrobom rozmiešaným v smotane. Gule vrátime a na miernom ohni povaríme ešte 10 - 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...