Dubčekove rožky s Tang Zhong

Ingrediencie:

kvások: 100 ml vlažné mlieko * 20 g čerstvé droždie * 50 g hladká špaldová múka * 1 KL kryštálový cukor _____ tang zhong: 100 g voda * 20 g hladká špaldová múka _____ cesto: 500 g hladká špaldová múka * 200 ml vlažná voda * 1 KL soľ * 1 žĺtko * 60 g olej * 10 g bravčová masť _____ bielko na potretie + posyp

Postup:

Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.  

Z mlieka, droždia, múky a cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme 45 minút kysnúť. 

Do misky si preosejeme múku. Pridáme soľ, kvások, žĺtok a tang zhong rozmiešaný vo vode. Keď múka vsiakne tekutinu pridáme olej a masť. Vymiesime cesto. Rozdelíme na 8 častí, z ktorých vyformujeme bochníčky a necháme ich pod utierkou krátko odpočívať. Potom každý bochník rozvaľkáme do trojuholníka a od širokej časti ku špicu stočíme. Rožky uložíme na plech s papierom a ohneme do polmesiaca. Prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť. Po tomto čase rožky potrieme zvyšným bielkom a posypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 225 stupňov 5 minút. Potom postriekame vodou a teplotu znížime na 200 stupňov a dopekáme 20-25 minút. Po vybratí z rúry ešte raz postriekame a necháme na mriežke vychladnúť.

Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/dubcekove-rozky-fotorecept/80401-recept.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...