korpus: 4 vajcia * 200 g práškový cukor * vanilínový cukor * 250 g hladká múka * 1 prášok do pečiva * 150 ml olej * 100 ml vriaca voda * 2 PL kakao _____ plnka: 500 ml šľahačková smotana * vanilkový puding bez varenia Creme Ole * 250 g jemný plnotučný tvaroh * vanilínový cukor _____ 2 banány * kakao
Postup:
Pripravíme si tortovú formu: na dno
položíme papier na pečenie a kruh zavrieme. Papier prečnieva z formy.
Tukom alebo olejom vymastíme boky aj dno.
Bielka
vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka s
druhou polovicou cukru a vanilínovým cukrom do penista.K žĺtkam
postupne za stále šľahania pomaly prilievame olej a potom vriacu vodu.
Potom vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z
bielkov. Tretinu cesta prelejeme do misky po vyšľahaných bielkach a
ofarbíme kakaom. A ideme mramorovať: do stredu tortovej formy dáme
lyžicu kakaového cesta, na to isté miesto do stredu dáme dve lyžice
svetlého cesta. Znova na to isté miesto dáme lyžicu kakaového cesta a na
to isté miesto dve lyžice svetlého cesta. Postup opakujeme do
spotrebovania ciest. Cesto dávame vždy na to isté miesto, do stredu
formy, do strán sa rozlieva samé. Formu vložíme do vyhriatej rúry na
170° a pečieme približne hodinu. Skúšame špáradlom. Korpus necháme
vychladnúť. Ak je v strede vypuklý, položíme na neho papier na pečenie a
rovný plech a na krátku chvíľu zaťažíme. Povrch sa tak pekne urovná.
Forma s priemerom 24 cm.
Plnku si pripravíme zmixovaním hore uvedených surovín. Korpus dvakrát prerežeme, spodnú časť natrieme časťou plnky, uložíme nakrájané banány, prikryjeme druhou časťou korpusu, znova natrieme plnku, uložíme banány a zakryjeme treťou časťou korpusu. Celú tortu natrieme plnkou a zvyšnú časť zafarbíme kakaom a ozdobíme.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára