na knedlíky: 1 kg v šupke uvarených zemiakov * 400 g hrubá múka * 3-5 PL krupica * 2 vajíčka * soľ _____ dusená kapusta: olej/masť * cibuľa * cesnak * červená kapusta * drvená rasca * cukor * soľ * ocot * mleté čierne korenie _____ 3 obvarené klobásy * 3 veľké cibule * kyslá smotana
Postup:
Do väčšieho hrnca nalejeme olej alebo dáme masť a necháme zohriať. Pridáme cukor a za stáleho miešania urobíme karamel Na horúci karamel pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Necháme krátko opiecť a pridáme drvenú rastu. Po chvíli pridáme nakrájanú kapustu, okoreníme a dobre premiešame. Takto necháme pod pokrievkou dusiť, aby kapusta pustila šťavu. Približne po pol hodine dolejeme ocot podľa chuti a ďalej dusíme. Kapustu priebežne podlievame a dusíme do mäkka.
Zemiaky olúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme k ním vajíčka, soľ, hrubú múku a krupicu. Vypracujeme cesto (ak treba dosypeme múku). Cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme alebo len rukou roztiahneme na veľkosť klobásy a každú klobásu zabalíme do valčeka. Knedlíky varíme v jemne osolenej vode 20-25 minút pričom pri varení ich aj otáčame. Medzitým si ešte na oleji alebo masti opečieme nakrájané cibule.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára