Strapačky s kyslou kapustou

Ingrediencie:

6-8 zemiakov * soľ * cca 200 g polohrubá múka * bravčová masť * cibuľa * 500 g kyslá kapusta * 200 g slanina * mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame. Osolíme a postupne prisypávame múku - záleží od toho, koľko vody pustia zemiaky. Vareškou premiešame do lepivého cesta. Cesto musí byť dostatočne husté na to, aby sa strapačky vo vriacej vode nerozpadli.  

Cez "haluškár" do vriacej vody pretláčame cesto a varechou premiešame, aby sa strapačky nezlepili. Necháme zovrieť a teplotu znížime. Keď strapačky vyplávajú povaríme ešte dve minútky a scedíme. Zmiešame s kapustou a môžme podávať. 

Kapustu si pripravíme tak, že na masti orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme nakrájanú slaninu a restujeme do chrumkava. Potom pridáme scedenú a nakrájanú kapustu a dusíme pod pokrievkou približne 15-20 minút. Ak je treba podlejeme vodou (ja som podlievala vodou z halušiek).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...