Svieži tvarohovo-želatinový zákusok

Ingrediencie:

7 vajec * 7 PL kryštálový cukor * 7 PL polohrubá múka * 3 PL kakaa * prášok do pečiva _____ Plnka: 500 g tvaroh jemný * 200 g mäkké maslo * 4 PL cukor * vanilínový cukor _____ ovocie * želatína

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha. Pridáme žĺtka a jemne zapracujeme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech s papierom alebo vymastený tukom a vysypaný múkou. Upečieme. Na cesto rozotrieme plnku, ktorú si pripravíme zmiešaním masla s cukrami a tvarohom. Na tvarohovú plnku rozmiestnime ľubovoľné ovocie a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu.  Dáme zachladiť.

Alternatíva želatíny v prášku je pripraviť si ju z 8 dcl vody, 2 zlatých klasov, 2 PL cukor, 4 ks malé šumienky alebo 2 ks Tang, Pima, ..necháme mierne vychladnúť a nalejeme na plnku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...