500 g mleté bravčové pliecko * 250 g ryža guľatozrnná * 1 kapusta * 6 strúčikov cesnaku * 2 cibule * olej * masť * 1 PL mletá červená paprika * soľ * mleté čierne korenie * mletá rasca * malá fľaša paradajkový pretlak * paradajkové pyré * kolieska klobásy * údené rebrá * kyslá kapusta
Postup:
Z kapusty vykrojíme hlúbik a ponoríme do vriacej osolenej vody. Postupne sa nám budú oddeľovať listy, ktoré vyberáme. Jednotlivé listy zbavíme hrubých častí a prerežeme na polovice.
Na panvicu dáme olej s masťou a orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je sklovitá pridáme polovicu pretlaku a krátko spolu ohrejeme. Potom pridáme papriku a premiešame. Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Približne sedem minút od bodu varu. Potom ju scedíme a premyjeme studenou vodou.
Do misky si dáme mleté mäso, ryžu, polovicu orestovanej cibule, pretlačený cesnak. Ochutíme korením, rascou, soľou.Poriadne premiešame. Kapustový list si položíme na dlaň. Vložíme plnku - nie veľa. Krútime tak, aby vznikol lievik. Vrchnú časť potom zastrčíme dovnútra.
Na dno hrnca dáme druhú polovicu orestovanej cibule, trocha kyslej kapusty a postupne ukladáme holúbky. Na jednotlivé poschodia dáme aj kolieska klobásy, kyslej kapusty a po krajoch uložíme aj narezané údené rebrá. Celé to zalejeme paradajkovým pyré rozmiešaným s vodou a druhou polovicou pretlaku. Ochutíme to soľou a trochou mletej rasce. Ja to zaťažujem malým tanierikom a pod pokrievkou varíme na malom ohni 60 až 75 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára