Chinois

Ingrediencie:

cesto: 350 g hladká špaldová múka * 50 g mleté vločky * 50 g cukor * 90 g maslo * 100 ml mlieko * 20 g droždie * 2 vajcia * štipka soli _____ krém: 300 ml mlieko * 2 žĺtka * 75 g cukru * 70 g hrozienka * 30 g hladká špaldová múka * rum * vanilínový cukor _____ 80 g hrozienka * rum

Postup:

Mlieko ohrejeme, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a múky. Necháme na teplom mieste vzísť kvások. Potom zmiešame so zvyšnými surovinami a vypracujeme cesto. Zaprášime múkou a necháme hodinku kysnúť. 

Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a zamiešame. V hrnci si zohrejeme mlieko s vanilínovým cukrom. Keď máme mlieko horúce stiahneme z ohňa a za stáleho miešania vlejeme žĺtkovú hmotu. Túto zmes dáme naspäť na oheň a za stáleho miešania zahrejeme a varíme do zhustnutia.Na uvarený natiahneme fóliu, aby sa nevytvorila "šupka" na vrchu. A dáme si aj do rumu namočit hrozienka.

Pripravíme si pekáč, ktorého dno vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme tukom. Cesto si rozdelíme na polovicu. Prvú časť vyvaľkáme na veľkú, tenkú placku, potrieme polovicou náplne a posypeme hrozienkami. Zavinieme a krájame 2 cm široké slimáky, ktoré ukladáme do pekáča. S druhou polovicou cesta postupujeme tak isto. Pekáč vložíme do studenej rúry s hrnčekom vriacej vody. Rúru zatvoríme a necháme pol hodinu kysnúť. Po tejto dobre hrnček vyberieme a rúru dáme zohriať na 180°. Slimáky potrieme bielkom a vložíme do zohriatej rúry a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 160° a pečieme 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme glazúrou z 2 PL práškového cukru a 1 PL vody. 

Inšpirácia: http://www.pradobroty.cz/2014/01/chinois-francouzsky-maslovy-kolac.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...