Tarhoňové rizoto

Ingrediencie:

olej * cibuľa* 1 mrkva * 2 menšie petržleny * 2 hrste hrášok * 2 strúčiky cesnaku * kečup * 170 g tarhoňa *  vňať * soľ alebo bujón

Postup:

Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a hrášok. Restujeme kým mrkva nepustí farbu, pridáme nasekaný cesnak a kečup. Všetko spolu orestujeme a pridáme tarhoňu (množstvo tarhone si nasypeme do hrnčeka, aby sme mali odmerku). Všetko krátko orestujeme a zalejeme 1,5 množstvom vody. Osolíme, ja som tentokrát pridala hubový bujón a pridáme petržlenovú alebo zelerovú vňať. Na slabom ohni pod pokrievkou dusíme, kým sa odparí voda. Plameň vypneme a pod pokrievkou necháme ešte dôjsť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...