olej * cibuľa* 1 mrkva * 2 menšie petržleny * 2 hrste hrášok * 2 strúčiky cesnaku * kečup * 170 g tarhoňa * vňať * soľ alebo bujón
Postup:
Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a hrášok. Restujeme kým mrkva nepustí farbu, pridáme nasekaný cesnak a kečup. Všetko spolu orestujeme a pridáme tarhoňu (množstvo tarhone si nasypeme do hrnčeka, aby sme mali odmerku). Všetko krátko orestujeme a zalejeme 1,5 množstvom vody. Osolíme, ja som tentokrát pridala hubový bujón a pridáme petržlenovú alebo zelerovú vňať. Na slabom ohni pod pokrievkou dusíme, kým sa odparí voda. Plameň vypneme a pod pokrievkou necháme ešte dôjsť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára