Pizzovníky

Ingrediencie:

500 g hladká špaldová múka * 1 kocka droždia * 3 dcl mlieka * 1 dcl oleja * 1 KL cukru * 1 KL soľ _____ kečup * šunka * pizza korenie * tvrdý syr * cesnak 

Postup:

Suroviny zmiešame a vymiesime cesto. Cesto hneď rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme a natrieme kečupom zmiešaným s pretlačeným cesnakom, posypeme pizza korením, uložíme plátky šunky, syra (môžme pridať kukuricu, olivy, ...). Zrolujeme a nakrájame na kolieska. Uložíme na plech a upečieme - 200° približne 20-25 minút.


Cesto je neutrálne, takže kľudne z ďalších tretín sa môžu urobiť aj škoricové trojuholníky alebo rožky. Pri rožkoch cesto rozvaľkáme do kruhu, rozrežeme na 8 trojuholníkov, ktoré naplníme plnkou podľa chuti a zrolujeme. Potrieme vajíčkom a upečieme.

 

Škoricové trojuholníky urobíme tak, že cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme roztopeným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s cukrom, zrolujeme a krájame trojuholníky. Potrieme vajíčkom a upečieme.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...