tang zhong: 100 ml voda * 20 g hladká špaldová múka _____ 200 ml vlažné mlieko * 90 ml olej * 1 bielko * 1 KL cukor * 5 g instantné droždie * 480 g hladká špaldová múka * 1 KL soľ _____ mäkký tuk * žĺtko na potretie * soľ
Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára