Točené pečivo (tang zhong)

Ingrediencie:

tang zhong: 100 ml voda * 20 g hladká špaldová múka _____ 200 ml vlažné mlieko * 90 ml olej * 1 bielko * 1 KL cukor * 5 g instantné droždie * 480 g hladká špaldová múka * 1 KL soľ _____ mäkký tuk * žĺtko na potretie * soľ 

Postup:

Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.  

Do misky preosejeme múku (ja som použila 330 g hladkú bielu a zvyšok chlebovú), pridáme vlažný tang zhong, mlieko, olej, bielko, cukor, droždie, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 5 častí. Každú na pomúčenej doske rozvaľkáme a natrieme mäkkým maslom/tukom. Zrolujeme a stočíme ako štangle (jeden koniec k sebe, druhý od seba). Ukladáme k sebe na plech a necháme podkysnúť. Potrieme žĺtkom, posypeme soľou a upečieme na 180° približne 30 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...