250 ml teplé mlieko (alebo len voda) * 1/2 droždia (21 g) * 1 PL cukor *
1 vajce * 2 PL masti roztopiť a doliať do 100 ml olej * 500 g hladká
múka * 1 KL soľ _____ kečup * provensálske korenie * strúhaný syr * (párky)
Postup:
Teplé mlieko rozmiešame s droždím a cukrom. Pridáme vajíčko, masť s
olejom, múku a soľ. Vymiesime cesto, poprášime múkou a necháme
vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom si cesto prenesenie na pomúčenú dosku, rozdelíme na 15 častí, ktoré vytvaruje do bochníčkov a ncháme krátko podkysnúť. Potom každý pozdĺžne narežeme, aby sa "otvoril". Prenesieme na plech, potrieme bohato kečupom, posypeme provensálskym korením (ja som na dva dala aj párok) a posypeme syrom. Pečieme približne 12 minút na 200°.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára