Pruhovaná Míša torta

Ingrediencie:

4 vajcia * 80 g kryštálový cukor * 80 g hladká múka * 25 g kakao * 1 KL prášok do pečiva _____ 250 g tvaroh hrudkovitý * 500 g tvaroh jemný * 100 g smotany na šľahanie * stužovač * 1 vanilínový cukor * 60 g kryštálový cukor _____ 100 ml smotany na šľahanie * 100 g čokoláda na varenie

Postup:

Rúru dáme zohriať na 200° a plech si vyložíme papierom alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a cez sitko vmiešame k vyšľahaným vajciam. Cesto rozotrieme na plech a v rúre pečieme približne 10 minút.

Tvarohy rozmixujeme s cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a premiešame s tvarohom. Z tejto plnky si dáme asi 250 g bokom. Tvarohovú plnku natrieme po celej dĺžke plátu cesta. Plát potom rozrežeme na rovnako dlhé pruhy - ja som mala plát široký 30 cm tak som mala 6 pruhov po 5 cm. Prvý pruh stočíme do rolády a položíme na podložku. Ďalší pruh pridávame okolo prvej zatočenej rolády a tak postupujeme kým zatočíme všetky pruhy. Celú tortu potom stiahneme za pomoci rafika a dáme do chladničky stuhnúť. Potom ráfik odoberieme a natrieme tortu plnkou, ktorú sme si dali bokom.

Šľahačkovú smotanu v hrnci zahrejeme a do horúcej nalámeme čokoládu a miešame. Nevaríme. Necháme vychladnúť a polejeme tortu. 

Inšpirácia: vikendovepeceni.cz Pruhovaný Míša dort - mierne upravené

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...