Škvarkové pagáče

Ingrediencie:

600 g hladká múka * 1 PL soľ * 2 PL bravčová masť * 1 kyslá smotana * 1 droždie * 100-200 ml mlieko * 1 KL cukor _____ 250 g mleté škvarky * soľ _____ vajce

Postup:

Z polovice mlieka, cukru, droždia a časti múky si pripravíme kvások. Necháme ho vzísť. Potom pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Zvyšok mlieka dolejeme podľa potreby. Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. 

Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozotrieme mleté škvarky, posolíme a poskladáme ako obálku. Necháme 20 minút kysnúť a znova poskladáme. Celkovo prekladáme 3x. Po poslednom kysnutí rozvaľkáme na hrúbku prsta a narežeme štvorce. Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť (cca 15 minút). Pečieme na 180° približne 20-25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...