cesto: 320 g hladká múka * 15 g droždie * 1 vajce * 150 ml vlažné mlieko * 2 PL cukor * štipka soli * 30 g tuk _____ 50 g mäkké maslo * cukor * sušené hrozienka, marhule, brusnice * vajce
Postup
V mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. Vykysnuté rozdelíme na 6 častí. Jednu si vezmeme rozvaľkáme na kruh, natrieme mäkkým maslom, posypeme cukrom a rozložíme sušené poprekrajované ovocie. Zrolujeme a pozdĺžne rozrežeme s tým, že jeden koniec neprerežeme. Rozrezané spletieme a stočíme do slimáka (stáčame od neprerezaného konca). Takto postupujeme aj so zvyšnými piatimi kusmi cesta. Zrolované uložíme na plech a necháme podkysnúť. Potrieme vajíčkom a upečieme - 180° približne 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára