Torta "Oblíž prst" - orechová

Ingrediencie:

3 vajcia * 100 g kryštálový cukor * 6 PL vlažná voda * 100 g polohrubá múka * 1/2 prášok do pečiva * 80 g mleté orechy _____ plnka: 300 ml mlieko * 3 žĺtka * zlatý klas * 130 g maslo * 3 PL práškový cukor _____ bielková pena: 3 bielka * 5 PL cukor _____ nastrúhaná horká čokoláda 

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme po lyžiciach vodu a šľaháme až sa nám začnú robiť bublinky. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a orechy. Jemne stierkou vmiešame a vylejeme do formy (dno formy vyložíme papierom a boky a papier  vymastíme tukom). Pečieme približne 20 minút na 170°. Upečený necháme vo forme mierne vychladnúť, potom nožom prejdeme boky a odoberieme kruh. Z vychladeného dáme dole papier. 

Z mlieka, žĺtkov a zlatého klasu uvaríme puding. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a pridáme k nemu postupne vychladený puding. Hotový krém natrieme na vychladený korpus a dáme do chladničky zachladiť. 

Bielkovú penu pripravíme tak, že v hrnci dáme zovrieť vodu, položíme naň kovovú misku a nad parou vyšľaháme bielky s cukrom - cca 5 minút. Šľaháme na miernom plameni, aby sme z bielkov nemali praženicu. Hotovú penu necháme mierne vychladnúť a stierkou rozotrieme na žĺtkovú plnku. Navrch nastrúhame horkú čokoládu a dáme zachladiť.

tortová forma priemer - 26 cm 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...