Kiwi torta

Ingrediencie:

3 vajcia * 100 g cukor * 120 g hladká múka * 1 KL prášok do pečiva * 50 ml teplá voda * 50 ml olej _____ 500 ml rastlinná šľahačka * cukor podľa chuti _____ džem * kiwi _____ číra želatina dr. oetker * 250 ml voda * zelené farbivo * 2 PL cukor

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do bielej peny, prilejeme vodu a šľaháme až sa nám robia bubliny. Pridáme olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Jemne premiešame a zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme do formy (na dno formy papier, boky nemastíme). Pečieme na 160° 40 minút. Upečený necháme na mriežke mierne vychladnúť a nožom orežeme boky, oddelíme kruh a necháme vychladnúť. Potom otočíme a dáme dole aj papier na pečenie. 

Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha. Časť plnky si necháme na ozdobenie. Na podnos uložíme korpus, natrieme džem, rozotrieme polovicu plnky, rozvrstvíme na malé kúsky nakrájané kiwi, rozotrieme druhú časť plnky. Rozložíme na plátky nakrájané kiwi. 

Do rajnice nalejeme 250 ml vody, pridáme cukor, želatínu a farbivo. Privedieme k varu, krátko povaríme a mierne vychladeným polejeme tortu. Stuhnuté ozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...