Torta, pribináčiková plnka

Ingrediencie:

svetlý korpus: 4 vajcia * 150 g kryštálový cukor * 160 g polohrubá múka * 70 ml teplá voda * 70 ml olej * 1 KL prášok do pečiva * štipka soli _____ tmavý korpus: 4 vajcia * 150 g kryštálový cukor * 160 g - 2 PL kakao + polohrubá múka * 70 ml teplá voda * 70 ml olej *  1 KL prášok do pečiva * štipka soli _____ plnka: 500 ml šľahačková smotana * 500 g jemný tvaroh * puding bez varenia Olé * cukor podľa chuti _____ ovocie: kiwi, broskyne * čokoláda na poliatie

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do bielej peny, prilejeme vodu a šľaháme až sa nám robia bubliny. Pridáme olej a preosiatu múku s práškom do pečiva. Jemne premiešame a zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme do formy (na dno formy papier, boky nemastíme). Pečieme na 160° 45 minút. Upečený necháme na mriežke mierne vychladnúť a nožom orežeme boky, oddelíme kruh a necháme vychladnúť. Potom otočíme a dáme dole aj papier na pečenie. Tak isto pripravíme tmavý korpus.

Plnka: tvaroh vymiešame s pudingom. Smotanu vyšľaháme do tuha a pridávame tvarohový krém. 

Priemer tortovej formy: 26 cm

Oba korpusy raz prerežeme. Striedavo plníme krémom a na každý rozložíme ovocie. Celú tortu tiež potrieme plnkou. Odložíme do chladničky stuhnúť. Na druhý deň ozdobíme čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...