Bravčové stehno na bratislavský spôsob

Ingrediencie:

1 kg bravčové stehno * olej * cibuľa * 50 g paradajkový pretlak * 80 g mrkva * 80 g zeler * 50 g kyslé uhorky * 40 g hrášok * solamyl *300 ml mlieko * 150 ml smotana na varenie * soľ * citrónová šťava

Postup:

Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak a vyrestujeme. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť. Osolíme, podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme takmer do mäkka. Medzitým si na kocky nakrájame mrkvu, zeler a kyslé uhorky. Pridáme k mäsu a dusíme kým nie je mäkká zelenina. V mlieku rozmiešame solamyl a zahustíme. Zjemníme smotanou a na záver dochutíme soľou a citrónovou šťavou. 

 

Knedľa:

440 g polohrubá múka * 60 g pomleté ovsené vločky * 1 vajce * 250 ml mlieko * štipka cukru * 1/2 KL soľ * pol kocky droždie - vypracujeme cesto, necháme vykysnúť, vyklopíme na dosku, premiesime a vytvarujeme dve knedle. Necháme podkysnúť a paríme 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...