Kysnutý mramorový koláč

Ingrediencie:

200 ml mlieko * 300 g polohrubá múka * 21 g droždie * vanilínový cukor * 1 PL cukor * 50 ml olej * 2 KL kakao 

Postup:

Do misky si preosejeme múku, urobíme jamku, do ktorej nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom pridáme vanilínový cukor a vypracujeme cesto. Na záver zapracujeme olej. Necháme vykysnúť. Rozdelíme na dve časti. Do jednej zapracujeme kakao. Potom si obe časti rozvaľkáme, kakaovú časť uložíme na bielu, zrolujeme do rolády a nakrájame. Ukladáme do formy na biskupský chlebík. Necháme podkysnúť. Pečieme približne 25 minút na 170°. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...