Pečené jablkové vdolky

Ingrediencie:

500 g hladká múka * štipka soli * 3 PL cukor * 21 g droždia * 1 vajce * 200 ml mlieka * 7 PL olej * 6 jabĺk

Postup:

Do misky si preosejeme múku, urobíme v strede jamku, nalejeme teplé mlieko, rozdrobíme do neho droždie a prisypeme cukor. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme vajíčko, štipku soli, olej a na drobné kocky nakrájané jablká. Podľa potreby dolejeme mlieko a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť. Lyžicou namočenou vo vode robíme na plech vdolky. Pečieme ich na 170° približne 20 minút. Ešte teplé potrieme maslom a posypeme cukrom. 

(cca 26 kusov)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...