250 g polohrubá múka * 125 g palmarin * 70 g práškový cukor * 1 vajce * 1,5 PL kakao _____ plnka: 60 g maslo * 4 PL sušené mlieko * 1,5 KL instantná káva * 15 g biela čokoláda * 40 g práškový cukor
Postup:
Z múky, tuku, cukrov, vajca a kakaa vypracujeme cesto, ktoré zabalené vo fólii odložíme zachladiť do chladničky. Vychladené rozvaľkáme približne na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme ovály. Uložíme na plech, popicháme vidličkou a upečieme (15 minút, 175°). Vychladené zlepíme krémom a dáme do chladu odležať.
Plnku pripravíme tak, že v 1 PL horúcej vody rozpustíme kávu a trocha cukru. Zvyšok cukru vymiešame s maslom, mliekom a s najemno nastrúhanou čokoládou. Na záver pridáme kávu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára