Piškótový krémeš

Ingrediencie:

3 vajcia * 70 g cukor kryštálový * 150 g polohrubá múka * 3 PL teplá voda * 1/2 prášok do pečiva _____ 500 ml mlieko * zlatý klas * 1 PL polohrubá múka * 2 PL cukor * vanilínový cukor * 125 g maslo _____ BB keksy kakaové * čokoládová poleva 

Postup:

Vyšľaháme bielka so štipkou soli. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme teplú vodu, múku s práškom do pečiva. Premiešame a zľahka vmiešame sneh. Rozotrieme cesto na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme pri teplote 170° do ružova. Necháme vychladnúť.

V časti mlieka rozmiešame múku a zlatý klas. Zvyšok mlieka necháme zovrieť s cukrom. Do vriaceho vlejeme pudingový prášok s múkou a uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladiť. Do vychladenej zašľaháme mäkké maslo. Plnku rozotrieme rovnomerne na cesto. Poukladáme BB keksy a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladu. Na druhý deň (aby zmäkli keksy) krájame na kúsky. 

rozmer plechu: 29 x 19 cm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...