Pivné rožky

Ingrediencie:

200 g hladká múka * 200 g polohrubá múka * 200 ml svetlé pivo * 20 g droždie * 1 KL sládenka * 1 KL soľ * 30 g masť * žĺtko _____ bielko * 1 PL mlieko * hrubá soľ

Postup:

Do misy nasypeme múky, urobíme jamku, nalejeme časť piva, rozdrobíme droždie, pridáme sládenku a necháme vzísť kvások. Potom prilejeme zvyšok piva, osolíme, pridáme žĺtko a vypracujeme cesto. Na záver zapracujeme ešte masť. Zaprášime múkou a necháme hodinu kysnúť. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10 kusov. Z každého vyvaľkáme placku a zrolujeme do rožka. Ukladáme na plech, prikryjeme a necháme podkysnúť. Podkysnuté potrieme bielkom s mliekom a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 10 minút na 190°.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...