Zemiakové pagáče

Ingrediencie:

500 g hladká múka * 250-300 ml mlieko *100 ml olej * 21 g droždie * 1 KL cukor * 1 KL soľ* 1 žĺtok _____ 300 g zemiaky uvarené v šupke * 125 g tuk * 1 KL soľ ____ hrubozrnná soľ, rasca, orechy

Postup:
 
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Potom ho zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme ho vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme do obdĺžnika  a posypeme najemno nastrúhanými vychladnutými zemiakmi. Na ne nastrúhame tuk, posolíme. Protiľahlé strany preložíme do stredu a zabalíme. Rozvaľkáme, znovu cesto preložíme a necháme odpočívať 15 minút. Prekladanie zopakujeme trikrát. Po poslednom kysnutí cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5 cm. Potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a nakrájame na štvorce. Na plechu necháme podkysnúť a pečieme približne 20 minút na 200°.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...