Bryndzové pagáče

Ingrediencie:
1 kg hladkej múky * 2 žĺtka * 2dcl oleja * 4 dg droždia * čajová lyžička soli * 7dcl vlažného mlieka _____ 4-5 stredne veľkých uvarených zemiakov * 1 Hera * soľ * bryndza

Postup: 
Všetky suroviny na cesto zmiesime a necháme vykysnúť. Vyklopíme na dosku, vyvaľkáme a nastrúhame naň na väčšom strúhadle Heru, ktorú sme nechali dobre stuhnúť v chladničke. Na Heru rovnomerne nastrúhame uvarené, vychladnuté a ošúpané zemiaky. Posolíme. Preložíme. Vyvaľkáme a znova zložíme. Necháme 20 minút odpočívať. Vyvaľkáme, natrieme bryndzu, zložíme a necháme 20 minút odpočívať. Postup zopakujeme ešte raz a potom vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme na plech. Potrieme vajíčkom, posypeme ľanovými semienkami a upečieme. 

Zdroj: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6876 - mierne upravené

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...