Mäso: kuracie prsia * gulášové korenie * olej * cibuľa
Omáčka: maslo * hladká múka * mlieko * smotana na varenie * cukor * soľ * kôpor * ocot
Žemľová knedľa: 3 žemle * 2 vajcia * 150 ml mlieka * soľ * mleté čierne korenie * muškátový oriešok * petržlenová vňať
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, pridáme k nim olej a gulášové korenie. Premiešame a necháme marinovať.
Na masle osmažíme múku, zalejeme mliekom a smotanou. Povaríme. Ochutíme soľou, cukrom a octom. Na záver pridáme nasekaný kôpor.
Žemle nakrájame na kocky. Opečieme na panvici. Vajcia s mliekom rozšľaháme, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom. Pridáme petržlenovú vňať. Pridáme k ním opečené žemle. Zmes dáme do igelitového vrecka, ktoré sme vymastili olejom. Vytvarujeme valček a varíme vo vode 20 minút. V polovici otočíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára