Bryndzovník

Ingrediencie: 
Cesto: 1 - 1,5 dcl teplá voda * 1 PL olej * 1 KL soľ * štipka cukru * 200 g polohrubá múka * 1/4 droždia ____ bryndza * uvarený zemiak * kyslá smotana * soľ * vajce * cibuľa * slanina * pažitka/ kôpor

Postup:
Z horeuvedených surovín vymiesime cesto a na teplom mieste necháme vykysnúť. Plnku si pripravíme zmiešaním bryndze, kyslej smotany, postrúhaného zemiaku a vajíčka. Ak je treba tak osolíme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Navrstvíme bryndzovú plnku. Kto chce pridá opraženú cibuľu, slaninu a ochutíme kôprom alebo pažitkou - podľa chuti. Upečieme.

2 komentáre:

  1. Ahoj Mirka, na tvoj blog som natrafila uplnou nahodou. Bryndzovnik vyzera uzasne!
    Velmi sa tesim na tvoje dalsie prispevky. Zelam, nech sa ti dobre bloguje! :-)

    Aneta z http://anetagoesyummi.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňamka, môžeš znova priniesť, po zumbe dobre padne :D

    OdpovedaťOdstrániť

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...