300 g zemiakov * 600 g hladká múka * 2 KL soľ * teplá voda * 40 g droždie * 100 g roztopený tuk ____ roztopený tuk + polohrubá múka _____ vajce * sezam
Postup:
Zemiaky uvaríme deň dopredu. Na druhý deň ich postrúhame, pridáme múku, soľ, droždie a tuk. Postupným pridávaním teplej vody vypracujeme cesto, aby sa nelepilo na misku (cca 4 dcl). Necháme na teplom mieste nakysnúť. Z roztopeného tuku a múky pripravíme "kašičku". Vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme tou kašičkou. Zrolujeme. Necháme 30 minút kysnúť. Potom rozvaľkáme na hrúbku palca, natrieme vajíčkom, posypeme sezamom a nakrájame na pagáčiky. Uložíme na plech a upečieme.
Zdroj: http://mohakonyha.blogspot.com/
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára