Žmýkaná štrúdľa

Ingrediencie: 
220 g vody * 2 PL cukru * 3 PL olej * štipka soli * 150 g polohrubá múka * 280 g hladká múka * 25 g droždie _____ tuk * mak * hrozienka * cukor * jablká 

Postup:
Suroviny na cesto spolu vymiesime. Rozdelíme na päť častí a necháme 15 minút nakysnúť. Potom každú rozvaľkáme na obdlžník, potrieme roztopeným tukom a zakryjeme ďalším rozvaľkaným cestom. Potom opäť potrieme tukom a uložíme ďalší rozvaľkaný plát cesta. Opakujeme až k poslednému. Ten už na vrchu nepotrieme. Okrajeme pritlačíme a zrolujeme ako závin. Chytíme na koncoch a stočíme ako keď žmýkame prádlo. Potom rozdelíme na dve častí, rozvaľkáme a plníme makom a jablkami. Mak zomelieme a ochutíme cukrom. Jablká nastrúhame, ochutíme škoricovým cukrom a potom vyžmykáme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...