Pečivo z Chorvátska

Ingrediencie:
1 kg hladká múka * 6 dcl mlieko * 250 ml olej * 80 g droždie * 25 g soľ * 1 KL cukor ____ 1 žĺtko na potretie * rasca, soľ, sezam, mak na posypanie 

Postup:
Zo surovín si klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Dáme ho vykysnúť a potom z neho urobíme 27 malých guličiek, ktoré taktiež necháme podkysnúť. Potom každú guličku rozvaľkáme na dĺžku približne 20 cm a zrolujeme do rohlíka a zároveň naťahujeme do dĺžky 20 cm. Rohlíky dáme na plech podkysnúť približne na 10 minút, natrieme žltkom a posypeme podľa chuti. Pečieme 12 minút na 220 stupňov.  

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-z-chorvatska-fotorecept/24337-recept.html 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...