Mäkké a nadýchané mliečne buchty

Ingrediencie: 
125 ml voda * 25 g hladká múka _____  125 ml mlieko * 1 vajce * 1 KL soľ * 3 PL cukor * 1 PL sušené mlieko * 2 KL sušené droždie * 350 g hladká múka * 30 g mäkké maslo _____ maslom * práškový cukor

Postup: 
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.  

Do misky preosejeme múku, pridáme sušené droždie, cukor, soľ, sušené mlieko, vajce, mlieko a vypracujeme cesto. Následne zapracujeme mäkké maslo. Necháme pod fóliou kysnúť - 1,5 hodiny. Rozdelíme na 12 častí, ktoré prehnetieme do guličky. Uložíme na tukom vymastený a múkou vysypaný pekáč. Necháme pol hodinku podkysnúť - zväčšia dvojnásobne objem. Potom potrieme mliekom a dáme piecť - 170 stupňov pol hodinku. Horúce potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...