100 g hladká múka * 100 g polohrubá múka * 50 g práškový cukor * 1/2 balenia prášok do pečiva * 3 žĺtka * 125 g tuk _____ 3 bielka * 60 g práškový cukor * 150 g mleté orechy _____ lekvár
Postup:
Vypracujeme cesto z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtkov a tuku. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a uložíme do formy na tortu (vymastíme tukom a vysypeme múkou). Vo forme ešte dotvarujeme malým valčekom. Na ceste rozotrieme hrubú vrstvu lekváru (marhuľový alebo ríbezľový). Bielky vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme do tuha. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Orechový sneh jemne rozotrieme na lekvár. Pečieme na 180 stupňov približne pol hodinku. Povrch torty bude ružový.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára