Orechová torta s lekvárom

Ingrediencie:
100 g hladká múka * 100 g polohrubá múka * 50 g práškový cukor * 1/2 balenia prášok do pečiva *  3 žĺtka * 125 g tuk _____ 3 bielka * 60 g práškový cukor * 150 g mleté orechy _____ lekvár

Postup: 
Vypracujeme cesto z múky, cukru, prášku do pečiva, žĺtkov a tuku. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a uložíme do formy na tortu (vymastíme tukom a vysypeme múkou). Vo forme ešte dotvarujeme malým valčekom. Na ceste rozotrieme hrubú vrstvu lekváru (marhuľový alebo ríbezľový). Bielky vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a ďalej šľaháme do tuha. Nakoniec zľahka vmiešame mleté orechy. Orechový sneh jemne rozotrieme na lekvár. Pečieme na 180 stupňov približne pol hodinku. Povrch torty bude ružový. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...