260 g celozrnná múka * 140 g ražná múka * 100 g hladká múka * 2 KL soľ * 2 PL ocot * 400 ml vlažná voda * 30 g droždie
Postup:
Zo surovín vymiesime cesto, na konci môžeme pridať tekvicové jadierka. Vyklopíme na dobre pomúčenú dosku. Vytvarujeme bochník. Vložíme do formy na chlebk, do ktorej sme dali papier na pečenie, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť. Vykysnutý potrieme vodou a môžeme posypať semiačkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 stupňov. Pečieme 15 minút, potom znížime na 200 stupňov a pečieme 35 minút. Po tejto dobe chlebík vyberieme z formy a voľne na mriežke dopečieme ešte 10 minút. Chlebík vyberieme na mriežku a necháme ho vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára