3 stredne veľké zemiaky * 1 vajce * polohrubá múka/hladká múka * soľ
Postup:
Očistené zemiaky (cca 300 g) postrúhame na jemno do misky. Dáme si medzitým aj variť vodu. K zemiakom pridáme vajíčko, osolíme a pridáme toľko múky (cca 300 g), aby sme vypracovali cesto vhodné na vaľkanie. Môžme použiť aj hladkú múku, prípadne zmes väčšieho množstva hladkej a trocha polohrubej. Vymiesené cesto preložíme na dosku a rozvaľkáme. Prekrojíme na väčšie kusy a postupne z neho trháme a hádžeme do vriacej osolenej vody. Robíme to rýchlo, lebo zemiakové cesto má tendenciu rednúť. Uvarené precedíme, premyjeme a necháme odkvapkať. Môžeme použiť do polievok alebo podľa chuti, ja som urobila so sladkou kapustou.
Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/trhane-halusky-zo-zemiakoveho-cesta-zavarka-d/13615-recept.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára