Ingrediencie:
tang zhong: 100 ml mlieko * 25 g hladká múka _____ 350 g hladká múka * 200 ml voda * 1,5 PL med * 1 KL sušené droždie * 1 KL soľ
Postup:
Ako
prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s mliekom a na miernom ohni
za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má
zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne
hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou
priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong
môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou
necháme ohriať na izbovú teplotu.
Múku zmiešame so zvyšnými surovinami a vychladeným tang zhong a vymiesime cesto. Necháme ho zdvojnásobiť množstvo. Vykysnuté jemne vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú pomúčime. Pomučenými rukami jemne roztiahneme na obdĺžník a rozrežeme na dve časti. Každú jemne zatočíme ako by sme žmýkali. Preložíme na plech a necháme krátko nakysnúť. Rúru si vyhrejeme na 230 stupňov. Vložíme do vyhriatej rúry a zároveň jemne orosíme rúru. Po desiatich minútach stiahneme na 200 stupňov a pečieme ešte 10 minút.


Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára