Pita chlieb

Ingrediencie:

400 g hladká múka * 2 kopcovité PL biely jogurt * 2 PL olej * 1/2 droždia * 125 ml mlieko * 50 ml vlažná voda * 1 KL cukor * 1 KL soľ

Postup:

Zo surovín vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na 6 častí. Vymiesime bochníčky, ktoré necháme podkysnúť 15 minút. Podkysnuté bochníčky rozvaľkáme do kruhu s priemerom približne 15 centimetrov. Uložíme na plech s papierom (3 na jeden plech). Rúru si vyhrejeme na 240 stupňov. Plech dáme na strednú mriežku na približne 6-10 minút (ja som piekla 8). Pred plnením ich zubkovaným nožom rozrežeme. Ak prešvihneme čas pečenia a vrch by bol tvrdý stačí potrieť vodou. 

Inšpirované: https://varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-fotorecept/70071-recept.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...