500 ml mlieko * 80 ml olej * 1-2 uvarené zemiaky * 1 KL cukor * 1 KL soľ * 1/2 KL rasca celá * 800 g polohrubá múka * 30 g droždie
Postup:
Cesto spracujeme, buď ručne alebo v pekárni. Necháme vykysnúť. Potom ho premiesime a rozdelíme na 16 dielov. Z každého ušúľame valček, ktorý zaviažeme - urobíme uzol (suk). Preložíme ich na plech s papierom, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť - aspoň pol hodinu. Ja som posypala slnečnicovými semienkami. Postriekame vodou. Suky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 20 minút.
Pre pečením môžeme suky postriekať cesnakovým olejom. Po vytiahnutí znova postriekame cesnakovým olejom.
Inšpirácia: https://bonvivani.sk/recepty/cesnakove-suky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára