Lavaš

Ingrediencie: 

300 g špaldová hladká múka * 120 ml voda * 0,5 KL soľ 

Postup:

V miske zmiešame suroviny. Prehnetieme na doske a uložíme spať do misky. Dáme do sáčku odstáť. Cesto krásne zmäkne. Rozdelíme na 8 častí. Jemne podsypeme dosku a vyvaľkáme na tenko. Opekáme na suchej panvici. Chlieb je sám o sebe tvrdý - chutí ako maces. Kto chce môže si takto lámať, ale ak chceme mäkký tak ho len posprejujeme vodou a zabalíme do sáčka, aby zmäkol ... alebo posprejujeme a zabalíme do bavlnenej utierky. Suché skladujeme v bavlnenej utierke. 

Inšpirácia: youtube - CVR Centrum vzdelávania rodiny

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...