300 ml vlažné mlieko * 50 g cukor * droždie * 500 g hladká múka * 4 žĺtka * 4 PL roztopené maslo * 4 PL rum * štipka soli * citrónová kôra ____ 4 bielka * 100 g cukor * ovocia alebo džem
Postup:
Do 100 ml vlažného mlieka a 1 KL cukru rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť. Do múky pridáme zvyšok cukor, žĺtka, maslo, 200 ml mlieka, rum, štipku soli, kôru citróna a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska. V strede urobíme dierku a necháme podkysnúť. Vyprážame z obidvoch strán v oleji - hornú stranu dávame prvú. Nad parou vyšľaháme bielka s cukrom do tuhej peny a vmiešame ovocie alebo džem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára